Supermoto

supermmotoEn av grunnene til at Supermoto har blitt populært er fordi man har klart å rekruttere flere av de gode kjørerne fra andre grener, som trial og motocross, men også fra speedway-miljøet. Supermoto ble originalt unnfanget som en konkurranse for å se hvilken motorsyklist som var den beste på kryss av alle grenene – derfor fortsetter denne sporten i dag å dra inn kjørere fra vidt forskjellige grener.

Supermoto kjøres på alle tre underlag man kjører motorsykler på: asfalt og grus, pluss at gruspartiet har hopp i tillegg og dermed regnes som to typer underlag. Syklene som brukes er som regel modifisert fra cross-sykler. Se en oversikt over modifikasjonsdetaljene her.

Banen

I supermoto konkurreres det på bane og alle starter samtidig. Det kjøres til sammen åtte runder og banen har alle standardmål som skal holdes. Banen skal være minimum åtte meter bred rundt hele og lengden skal være 1300 meter. I dag arrangeres det lisenskurs stort sett over hele landet hvor det finnes baner og det er da motocrosskomiteen som også styrer denne ordningen.

Motosport i film og spill

I dag finnes det både spennende filmer og bøker hvor motorsykkelen er i sentrum, men ikke altfor mange kun for supermoto. Motorsporten har til og med fått egne spilleautomater, utrolig nok. Det er ganske morsomt å se sin egen favoritthobby på denne måten – så om du er interessert i spill i tillegg til motorsykkel er det en grei aktivitet å sjekke ut på en kald regnværsdag eller når du ikke har mulighet til å være fysisk tilstede på banen. Om du trenger hjelp til å finne frem i mylderet, klikk her for en oversiktsside som kan hjelpe. For de fleste andre sjangere, filmer og spill, er det en smule lettere å google seg fram til gode resultater. Som sagt har ikke supermoto helt det store utvalget av filmer og populærkulturbidrag som motocross eller racing har, men det er godt mulig det forandrer seg etter hvert som supermoto blir mer og mer populært.

Finn din klubb

Ønsker du å kjøre supermoto er det bare å ta kontakt med din lokale motorsportklubb. For å kjøre supermoto er kravet at man har fylt 16 år og for å konkurrere må man også ha lisens, som klubbene gjerne hjelper til med.

Privacy Policy